Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
2/12/2013

2A ontdekt de landbouw

Gepost door Bjorn Debusschere

2A ontdekt de landbouw

Tijdens de lessen aardrijkskunde leerden de leerlingen heel wat over de landbouw. Als inleiding had de leerkracht een aantal ingrediŽnten mee om een lekkere lasagne te maken. Groot was de verbazing van de leerlingen toen de leerkracht hiermee afkwam. Een aantal producten bleken toch wel vreemd voor sommigen. Knoflook of mozzarella waren bijvoorbeeld ingrediŽnten die het merendeel niet kende.

Later in het thema kwam de extensieve veeteelt vanuit het Franse Alpenland aan bod, gevolgd door de industriŽle varkens- en kippenkwekerijen. Dit werd allemaal onder de loep genomen tijdens een documentaire van Aarde vanuit de Hemel. De gevolgen van deze intensieve industriŽle landbouwtechnieken werden duidelijk in beeld gebracht. Ook de druk van massaproductie in Amerika (de vetweides) en het verspillen van enorm veel voedsel in supermarkten en gezinnen werd tijdens de lessen besproken.

Meer foto's