Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
30/11/2013

Leerlingen Campus Kompas maken zelf tandpasta

Gepost door Bjorn Debusschere

Leerlingen Campus Kompas maken zelf tandpasta

In het 2de project van Techniek 1A ontdekken de leerlingen de biochemie en de elektriciteitssector. Eerst kwam biochemie aan bod. Hierbij maakten de leerlingen hun eigen tandpasta! Na het mengen van hun kleurrijke mengsel was het uiteraard spannend afwachten tot de dag waarop ze de tandpasta mochten testen.

De ene tandpasta was al vloeibaarder dan de andere, maar allemaal hadden ze wel een lekkere muntsmaak en een tof kleurtje! Om te checken of alle tanden goed gepoetst werden, kregen de leerlingen van de leerkracht een tandplakverklikker. Het resultaat was voor heel wat leerlingen “zalig”: een paarsblauwe mond en tong. Toch wees de leerkracht bij sommige leerlingen het tandplak aan, wat duidelijk te zien was door de verklikkers. Vervolgens ontwierpen de leerlingen hun eigen tandpastadoosje, zoals een echt marketingbureau. “ Het moet gezegd zijn, bepaalde tandpastabedrijven zullen moeten uitkijken naar een waardevolle concurrentie!” verklaarde een fiere meester Bjorn.

Meer foto's