Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
20/11/2013

Eerste graad op BIB-bezoek

Gepost door Bjorn Debusschere

Eerste graad op BIB-bezoek

De leerlingen van 1A en 1B hebben deze week een bezoek gebracht aan de bibliotheek te Wetteren. Dit kleine project werd opgesteld door de leerkrachten Nederlands en aardrijkskunde. De leerlingen leren zich tijdens de uitstap oriŽnteren, leren omgaan met een stratenplan en duiden de bibliotheek en de school aan op een plattegrond.

Eenmaal in de bib, kregen de leerlingen een korte informatieve ronde over de werking van de bibliotheek. Het lidmaatschap, het digitaal uitlenen en terugbrengen van boeken en/of tijdschriften, de mogelijkheden van kopiŽren en Internetgebruik, etc. Vele leerlingen waren onder de indruk van de vele activiteiten die er in de bib aanwezig kunnen zijn. Als afsluiting werden de leerlingen in groepjes gedeeld en kregen zijn kleine opdrachten. Het opzoeken van informatie over auteurs, themaís of titels stond centraal. Dit kon zowel met of zonder gebruik te maken van de pcís. Het winnende team kreeg een kleine attentie van de bib.

Meer foto's