Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
21/03/2013

Leerlingen onderzoeken leningen

Gepost door Bjorn Debusschere

Leerlingen onderzoeken leningen

Zowel de leerlingen handel uit BVLA als de leerlingen economie uit 2A zijn aan het thema “leningen” gekomen. Als inleiding vroegen de leerlingen thuis aan de ouders of zij ooit al eens hadden geleend. Ook de reden voor de lening(en) werden onderzocht. Uiteindelijk bleek dat heel wat ouders een lening hadden afgesloten voor een woning en voor een wagen.

Nadien leerden de leerlingen nog andere leningen kennen, waaronder het kopen op afbetaling. Heel wat supermarkten maken hier gebruik van. Vandaar dat ook de gevaren van lenen onder de loep wordt genomen. Tot slot was het aan de leerlingen zelf om eens verschillende banken te leren vergelijken. Ook dat is belangrijk in het latere leven. Zowel voor de autolening als voor het woonkrediet bleken er toch wel verschillen te zijn tussen de banken. Het berekenen van de totale afbetalingen zorgde voor vele leerlingen dan ook voor verbazing!

Meer foto's