Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
27/02/2013

2A Economie/handel op bedrijfsbezoek

Gepost door Bjorn Debusschere

2A Economie/handel op bedrijfsbezoek

De leerlingen die economie of handel volgen, hebben vandaag een bedrijfsbezoek gepland. Ze werden met vriendelijk ontvangen op het grote bedrijfsterrein van Heli. Dit grote bedrijf, gespecialiseerd in verhuur/verkoop/onderhoud van hoogwerkers, is na de verhuizing opnieuw gevestigd te Wetteren. De leerlingen hadden vooraf tijdens de les al een bedrijfsfilmpje bekeken waardoor zij al enkele vragen konden opstellen.

Na het ontvangst op het terrein werden de leerlingen begeleid naar een vergaderzaaltje, waar het bedrijf kort, maar bondig werd voorgesteld. Een medewerker gaf de opstart van het bedrijf, de activiteiten en enkele cijfers weer in een duidelijke powerpoint. Nadien werd er een vragenronde georganiseerd. Na de infosessie liet een bedrijfsleider het werkveld zien. We startten bij het nieuwe gebouw waar de burelen geplaatst zijn ook wel “het zenuwestelsel” van Heli genoemd, volgens de bedrijfsleider. Nadien werd het groot magazijn getoond waar alle mogelijke uitrustingen gesorteerd liggen voor de activiteiten. Achter dit magazijn lag een oefenparcours voor de opleidingen van werknemers die met machines moeten leren rijden. Vervolgens kregen de leerlingen de werking van laden, lossen en onderhoud van de machines te zien in een tweede en zeer groot magazijn. Hier werden de machines na het onderhoud opgeladen en gestationeerd. Tot slot vroeg een leerling of het mogelijk was om eens plaats te nemen in zo’n hoogwerker. De bedrijfsleider aarzelde niet en belde 4 werknemers op vanuit het magazijn. Na de nodige voorzorgen inzake veiligheid, mochten de leerlingen om beurt plaats nemen in zo’n hoogwerker. Na dit zeer interessant, vriendelijk en leuk bedrijfsbezoek waren de leerlingen dolenthousiast. Enkele vroegen zich dan ook al af of er vakantiejobs vrij waren.

Meer foto's