Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
21/02/2013

2A naar het toneel

Gepost door Heidi Temmerman

2A naar het toneel

Dinsdag 19 februari vond in CC Nova de voorstelling “donderdag” plaats. De leerlingen van 2 Aa en 2Ab maakten hier kennis met “De bende van de prins”. De bende van de prins is een jeugdtheatergezelschap dat werd opgericht in 2008 door Els Deventer en Pepijn Lievens, met de niet aflatende steun van Mich Walschaerts.

Naar goede gewoonte brachten ze op een toegankelijke, humoristische manier een maatschappelijk thema dat nauw aansloot bij de leefwereld van de jongeren. Donderdag is gebaseerd op één van de bekendste tragische liefdesverhalen uit de toneelgeschiedenis Romeo en Julia van William Shakespeare. Romeo en Julia handelt over twee rivaliserende adellijke families die elkaars bloed wel kunnen drinken en een jong liefdespaar, ongelukkig en zich bewust van hun wrede lot. Een noodlottige liefde met een ongelukkige afloop. Liefde, en in het bijzonder onmogelijke liefde, is een thema dat we kennen uit oude sprookjes en legendes. Het was een absolute aanrader!