Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
7/02/2013

1A onderzoekt stroombronnen

Gepost door Bjorn Debusschere

1A onderzoekt stroombronnen

Tijdens het project “the spider” leren de leerlingen verschillende vormen van energie kennen. Ook het opwekken van elektriciteit komt aan bod. De werking van de fietsdynamo wordt uiteraard als eerste besproken.

Met behulp van een voltmeter, zien de leerlingen het verschil in tussen 230V wisselspanning en 1,5V gelijkspanning. Verder wordt aangetoond dat men ook meer energie kan leveren, door meerdere stroombronnen te gebruiken. Het verschil tussen serie- en parallelschakeling wordt aangetoond met een eenvoudig werkstukje: zelf een stroomkring bouwen. Hierdoor zien de leerlingen met hun eigen ogen het verschil tussen beide schakelingen. In de klas worden ook enkele huishoudelijke toepassingen besproken die werken op serie- of parallelschakeling en gelijk- of wisselspanning. Dit werkstuk dient als voorbereiding op hun grotere werkstuk: een klein robotje monteren.

Meer foto's