Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
19/09/2012

2A economie ondervraagt ouders

Gepost door Bjorn Debusschere

2A economie ondervraagt ouders

De leerlingen van economie kregen als opdracht om het koopgedrag van hun ouders in kaart te brengen. Ze kregen 2 onderzoeksvragen: "Wat doe je zoal met je geld?" en "Waardoor laat je je be´nvloeden tijdens het kopen?".

De meeste ouders spenderen hun geld aan boodschappen, rekeningen voor water/elektriciteit/gas en kleding. Hierbij werd ook duidelijk dat de uitgave aan kleding het meest voorkomt bij de vrouwen, maar ook dat zij de boodschappen doen. De meeste rekeningen worden duidelijk het meest betaald door de mannen in het gezin. (Aldus in deze klas) Bij de 2de vraag kwam er duidelijk naar voor dat de ouders zich tijdens het kopen laten be´nvloeden door de prijs, de reclame en de kwaliteit. Hierbij viel het op dat de vrouwen zich veel meer laten be´nvloeden door de reclame dan de mannen. Dit was ook zo voor de prijs. Logisch, want zij doen de meeste boodschappen (volgens de enqűete) De leerlingen hebben dus ingezien dat wij ons bewust of onbewust laten be´nvloeden tijdens het winkelen en dat een grote hap uit het gezinsbudget naar boodschappen gaan.