Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
14/09/2012

De behoeftes in BVLA

Gepost door Bjorn Debusschere

De behoeftes in BVLA

Tijdens de eerste lessen handel werd een klasgesprek gevoerd over de behoeftes van de leerlingen. Al gauw werd duidelijk dat niet iedereen dezelfde behoeftes had.

Er was ook een groot verschil tussen de behoeftes van de jonge dames en de jonge mannen in de groep. Ook meester Bjorn maakte deel uit van de groep. Hij had duidelijk andere behoeftes dan de tieners in de klas. Uit dit gesprek werd uiteindelijk de theorie gehaald: behoeftes zijn persoonlijk en afhankelijk van geslacht en leeftijd. Om de verlangens van de mens verder in te delen werd er gebruik gemaakt van een zelfgemaakt kaartspel. Verschillende afbeeldingen van behoeftes moesten worden ingedeeld in verscheidene categorieŽn. Zo werd het voor de leerlingen duidelijk: de lessen handel kunnen ook op een speelse, maar toch volwassen manier worden behandeld. Het enthousiasme van de leerlingen was dan ook groot.