Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
15/10/2019

Techniekacademie

Gepost door Dana De Vos

Techniekacademie

Drie weken geleden is ook dit jaar, de Techniekacademie voor tieners, in Wetteren weer van start gegaan. Deze uitdagende en innoverende academie, waar STEM centraal staat, moet jongeren, en dan vooral ook meisjes motiveren en stimuleren om later voor een wetenschappelijke, technische, technologische of wiskundige opleiding te kiezen.

Er worden heel uitdagende opdrachten aan de jongeren gegeven, zoals een periscoop maken, een robot programmeren, een alarm ontwerpen, Ö Dit proberen de kinderen zo zelfstandig mogelijk, aan de hand van een stappenplan te maken. Er is wel uiteraard begeleiding voorzien, zodat alles veilig en in goede omstandigheden verloopt. Ook dit jaar gaan de lessen rond STEM door in Campus Kompas en het Scheppersinstituut te Wetteren. Zit je in het vijfde of zesde leerjaar? Ben je creatief? Vind je het een uitdaging om de wereld te verbeteren en mensen te helpen? Kriebelt het om je wilde ideeŽn in de praktijk te brengen? Misschien heb je niet genoeg basiskennis om zelf aan de slag te gaan, maar zie jet het wel zitten om in groep samen te experimenteren? Dan is de Techniekacademie zeker iets voor jou!

Meer foto's