Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
17/09/2019

Nieuwe werking in 1B

Gepost door Jorim Delaere

Nieuwe werking in 1B

De onderwijshervorming die sinds dit schooljaar van kracht is, zorgde ook op GO! middenschool Campus Kompas voor de nodige brainstormsessies.

Vorig schooljaar kwam er de vraag vanuit de directie om te kijken hoe we de onderwijshervorming in de b-stroom konden doorvoeren. Een werkgroep is direct aan de slag gegaan met vergaderen, ideeŽn opdoen in andere scholen, uitwerken van een visie en bekijken welk lokaal hiervoor het meest geschikt zou zijn. Een van de grootste problemen in 1B is het grote verschil in niveaus tussen de verschillende leerlingen. De leerlingen komen uit het 4de, 5de of 6de leerjaar en dat zorgt er dus voor dat ze allemaal andere dingen kunnen of nog niet kunnen. We hebben er dan ook voor gekozen om te werken op het niveau van de individuele leerling. De leerling krijgt namelijk een planning voor de volledige week. Zij kunnen dan op hun eigen tempo verder werken aan de leerstof. De leerkrachten geven op bepaalde momenten les aan de leerlingen die dit nodig hebben. Sommige leerlingen zijn namelijk goed in wiskunde maar minder goed in Frans, dan kunnen ze de les wiskunde overslaan maar wel die van Frans volgen. Hierdoor zorgen we ervoor dat leerlingen zich niet zitten te vervelen in de klas tijdens de lessen die ze wel al kunnen. In onze klas hebben we ook een beweeghoek. Deze hoek kunnen de leerlingen gebruiken (voor een beperkte tijd) om eventjes te ontspannen na het maken van een aantal oefeningen. De leerlingen maken er voorlopig gretig gebruik van. De leerlingen worden ook uitgedaagd om meer recht te staan tijdens de lessen door aan banken te werken die in hoogte verstelbaar zijn. ICT komt tijdens de lessen ook veelvuldig aan bod. De leerlingen hebben dan ook enkele chromebooks ter beschikking en hebben we in onze instructieruimte een interactief bord. De leerlingen zijn voorlopig heel enthousiast over deze nieuwe manier van werken op onze school.

Meer foto's