Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
2/05/2019

GO! middenschool Campus Kompas uit Wetteren helpt bullshit over roken de wereld uit

Gepost door Kurt Rasschaert

GO! middenschool Campus Kompas uit Wetteren helpt bullshit over roken de wereld uit

GO! middenschool Campus Kompas uit Wetteren is één van de winnaars van ‘Bullshit Free Generation’. Dat is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven die scholen wil uitdagen om komaf te maken met fabels over roken.

De leerlingen en leerkrachten zetten zich in om de Bullshit Free-challenges tot een goed einde te brengen. De leerkrachten van GO! middenschool Campus Kompas Wetteren worden deze week in de watten gelegd met verrassingen die dagelijks worden afgeleverd op school. Doelstelling van ‘Bullshit Free Generation’? Een generatie doen ontwaken, die als het over roken gaat, kritischer en weerbaarder is dan ooit. Want fabels zoals ‘Als ik enkel rook op feestjes, word ik niet verslaafd’ of ‘e-sigaretten zijn maar waterdamp met een smaakje’ zorgen ervoor dat jongeren starten én blijven roken. Ook blijven jongeren met heel wat vragen zitten als het gaat over roken. Vragen die hun keuze om al dan niet te roken beïnvloeden. Tijd dus om meer duidelijkheid te bieden en alle bullshit over roken de wereld uit te helpen. 10.737 leerlingen uit 29 scholen over heel Vlaanderen kregen de kans om het project voor een eerste keer uit te testen. Zij werden tussen de kerst- en paasvakantie door het Vlaams Instituut Gezond Leven uitgedaagd om vijf uitdagingen over roken te volbrengen. GO! middenschool Campus Kompas uit Wetteren kaapt één van de prijzen weg voor de leerkrachtenchallenge. 48.248 minuten (oftewel 804 uur of 33 volle dagen). Dat is hoe vaak het thema ‘roken’ in totaal aan bod kwam in de lessen. De leerkrachten van zorgden mee voor dit hoge cijfer. Ze brachten het onderwerp aan bod in de lessen …. Die inzet wordt beloond: deze week worden deelnemende leerkrachten in de watten gelegd met verrassingen, zoals gezonde snacks, boekenbon, boeket bloemen, die dagelijks worden afgeleverd op school. In totaal werden 6 verwenweken, 3 multimediabonnen, 9 klasuitstappen en 50 individuele prijzen uitgereikt.