Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
2/02/2019

Actuaquiz was opnieuw een groot succes

Gepost door Kurt Rasschaert

Actuaquiz was opnieuw een groot succes

Op vrijdag 1 februari ging de jaarlijkse actuaquiz voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs door in Campus Kompas GO! middenschool Wetteren. De opzet van deze quiz is om leerlingen actief naar de actualiteit te laten kijken. Er namen dit jaar 32 ploegen deel uit drie omliggende scholen: Campus Kompas Basisschool, Eureka en Leefschool Oosterzele.

De meer dan 130 leerlingen genoten van een leuke en vlotte quiz. De winnaars, die de wisselbeker voor een jaar mee naar hun klas mochten nemen, kwamen uit het zesde leerjaar A van Campus Kompas. Organisator Kurt Rasschaert: “Dankzij de actie Nieuws in de klas, kunnen de leerlingen gedurende één week alle Vlaamse kranten gratis lezen. Uit die kranten komen dan alle vragen van onze quiz. De leerlingen hebben telkens de keuze uit drie mogelijke antwoorden. Daarnaast zijn er ook twee fotorondes met enkel foto’s uit de kranten die ze lazen. De juffen van de deelnemende ploegen waren zo enthousiast dat ze nu al vroegen om volgende jaar opnieuw aan deze quiz te mogen deelnemen.”

Meer foto's