Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
9/09/2017

Kennismakings tweedaagse “De valk”

Gepost door Toon Lapage

Kennismakings tweedaagse “De valk”

Naar jaarlijkse gewoonte gaan de leerlingen van het eerste jaar de eerste schoolweek op kennismakings tweedaagse. Deze tweedaagse vindt plaats in jeugdherberg ‘De Valk’. Het doel van deze tweedaagse is dat leerlingen elkaar beter leren kennen, zodat ze een volledig schooljaar vlot met elkaar kunnen samenwerken. Het verloop van de tweedaagse, schooljaar 2017-2018, kunt u in onderstaand artikel ontdekken.

Donderdag: Na een klein uurtje fietsen kwamen de leerlingen aan in de jeugdherberg “De Valk”. Nadat de leerlingen hun kamers ontdekten, was het tijd voor het eerste kennismakingsspel. Tijdens de tweedaagse maken we gebruik van verschillende sporten en spelletjes waarbij de leerlingen door samen te werken elkaar beter leren kennen. In de namiddag hebben we een bezoek gebracht aan de paardenmelkerij ’t kattenheye’. Dit bezoek bestond uit o.a.: een proevertje paardenmelk, een ijsje gemaakt van paardenmelk en een rondleiding in het bedrijf. We kregen ook een uiteenzetting van hoe men de paardenmelk verkrijgt en maakten een rondrit met een plaatselijk treintje door de mooiste plekken van Laarne. ’s Avonds kregen de leerlingen een fantastische spaghettimaaltijd maar de dag was nog niet voorbij! We eindigden de dag met een spetterende fuif! Vrijdag: Vrijdagochtend was het iets stiller aan het ontbijt want vlot wakker worden was niet voor iedereen een evidentie! De weergoden waren ons helaas niet goedgezind, maar dit lieten onze leerlingen niet aan hun hart komen. De leerlingen waren opnieuw klaar om hun uiterste best te doen om de verschillende spelletjes te winnen. Door het regenweer vonden de eerste spelletjes binnen plaats, maar als het even wat droger werd konden we terug naar buiten. Met heel wat nieuwe vrienden, leuke ervaringen en vooral blije gezichten stapten de leerlingen terug op de fiets richting Campus Kompas Middenschool. Aan de reacties van de leerlingen en leerkrachten te horen was de kennismakings tweedaagse opnieuw een groot succes!

Meer foto's