Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
17/03/2017

Actuaquiz Campus Kompas groot succes

Gepost door Kurt Rasschaert

Actuaquiz Campus Kompas groot succes

Tijdens de actuaquiz van Campus Kompas middenschool Wetteren streden meer dan 100 leerlingen, verdeeld over 24 ploegen, om de wisselbeker van de jaarlijkse actuaquiz. De vijfde en zesde leerjaren van Campus Kompas Wetteren, De Zonnebloem Kalken en Leefschool Oosterzele lazen gedurende een volledige week alle Vlaamse kranten, hen gratis ter beschikking gesteld door de actie “Kranten in de klas”.

Hun opgedane kennis van de actualiteit werd getest gedurende zes ronden. De leerlingen moesten meerkeuzevragen beantwoorden uit volgende categorieën: binnenland, buitenland, sport, media/muziek, leuke weetjes en de titels op de frontpagina’s. Tussendoor kregen zij ook nog twee fotorondes te verwerken. Na een spannende quiz wonnen “De Smarties”, een ploeg van basisschool Campus Kompas. De Wisselbeker mag nu een jaar lang in hun klaslokaal schitteren. “De kranten lezen was fijn, zelf oefenvraagjes opstellen en foto’s onthouden nog fijner, maar de quiz winnen is echt het fijnste van allemaal” vat een enthousiaste leerling de voorbij twee weken samen.