Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
28/10/2016

Geen plaats voor pesten op GO! middenschool Campus Kompas.

Gepost door Kurt Rasschaert

Geen plaats voor pesten op GO! middenschool Campus Kompas.

Alle leerlingen van GO! middenschool Campus Kompas Wetteren hebben een sessie gevolgd rond respect en pesten. De gastsprekers van deze sessie hebben hun eigen workshops. Deze heten “Respect4you”, speeches en workshops met een educatieve inbreng. Er werden geen theorie of statistieken voorgeschoteld, maar er werd gewerkt via interactie tussen gastsprekers en leerlingen.

“De gastsprekers hebben een duidelijke visie en brengen dit met veel enthousiasme over naar de leerlingen. De leerlingen en leerkrachten waren enorm onder de indruk van de waargebeurde verhalen rond het pesten, maar ook omtrent de gevaren en de duistere kantjes van sociale media. Het doel was dan ook om de leerlingen te laten inzien dat ze erover moeten praten als er dergelijke problemen opduiken.” zegt coördinator Kurt Rasschaert. Wanneer de sessies waren afgelopen, hadden de leerlingen nog de vrije keuze om in privégesprek te gaan met de gastsprekers. Indien ze vragen hadden of hun verhaal eens wouden vertellen al dan niet rond respect of pesten kregen ze daar in een afzonderlijke ruimte de kans toe.

Meer foto's