Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
11/09/2016

Tweedaagse – De Valk (1ste jaars)

Gepost door Toon Lapage

Tweedaagse – De Valk (1ste jaars)

Donderdag en vrijdag zijn de leerlingen van het eerste jaar op tweedaagse geweest. De bedoeling van deze tweedaagse is dat de leerlingen elkaar en de leerkrachten beter leren kennen. We verplaatsen ons met de fiets richting Laarne, waar we 2 dagen zouden doorbrengen in jeugdherberg ‘De Valk’. Een overzicht van onze activiteiten gedurende de 2 dagen:

Donderdagvoormiddag zijn we vertrokken met de fiets richting ‘De Valk’. In de voormiddag zijn de leerlingen gestart met de eerste activiteiten van het Campuskompas-spel. Dit is een interactief spel waarbij de leerlingen verschillende disciplines in groep dienen te volbrengen. Per discipline vallen er punten te verdienen. Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft weten te verzamelen, wint. Na de middag hebben we een bezoek gebracht aan de paardenmelkerij ’t Kattenheye. We kregen een rondleiding op het domein en er werd ons verteld hoe men te werk gaat bij het melken van de paarden. Wanneer we terug aankwamen in ‘De Valk’ zochten onze leerlingen verkoeling in waterspelletjes. ’s Avonds vulden we onze hongerige magen met lekkere spaghetti. We sloten de eerste dag af met een spetterende fuif, waarop leerlingen en leerkrachten hun beste dancemoves naar bovenhaalden. Na de fuif volgde nog een kort nachtspel. Vrijdagochtend en -middag gingen de leerlingen verder met de verschillende activiteiten van het Campuskompas-spel. Omstreeks 14u30 fietsten we terug richting Wetteren. Met dank aan het enthousiasme van onze leerlingen, de zon en de toffe activiteiten werd dit alvast een geslaagde tweedaagse. Leerlingen en leerkrachten zijn klaar voor boeiend schooljaar samen!

Meer foto's