Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
13/04/2016

Da ventje toch! – De Eilandverkaveling

Gepost door Toon Lapage

Da ventje toch! – De Eilandverkaveling

Op 12 april gingen de leerlingen van 1A naar de toneelvoorstelling ‘Da ventje toch!’. Hierbij een korte samenvatting: De Eilandverkaveling brengt een verhaal over een jongen, opgevoed door zijn tante en nonkel, naar een elite school gestuurd, om zo verder geschopt te worden dan zijn familie ooit geschopt is geweest.

Op zijn 5 gebeurt er iets zo dramatisch, dat hij zich gaandeweg begint te verliezen in een wereld waarin hij alles probeert te verklaren aan de hand van wiskundige principes. 1+1=2, de stelling van Pythagoras, afgeleiden, limieten, tangens en cotangens. Op een dag vangt hij een glimp op van een meisje. Door deze ontmoeting veegt hij in een keer zijn hele levensfilosofie van tafel.. Da ventje toch! is een verhaal over hoe het leven soms kan gaan. Maar ook over de liefde, en over vriendschap of eigenlijk juist over het gebrek eraan.