Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
16/01/2016

Een kijkje in de wiskundeklas

Gepost door Toon Lapage

Een kijkje in de wiskundeklas

Wie denkt aan wiskunde, krijgt vaak een frons op zijn/haar gezicht. Moeilijke rekensommen, complexe vraagstukken, etc. Wij echter, op de Middenschool willen wiskunde positief in het daglicht stellen. De leerlingen aantonen dat wiskunde wel leuk kan zijn en op zoek gaan naar de wiskunde in onze dagdagelijkse handelingen.

Wat beter dan één van de technologische snufjes van deze tijd om ons hierbij te helpen. Leerlingen maken reeds dagelijks gebruik van smartphone, iPad, etc. Maar ook voor onze leerkrachten kennen deze nieuwe technologiën géén geheimen meer. Ook op school gaan de leerlingen zelfstandig aan de slag met de iPad. Door middel van oefeningen op maat slagen de leerlingen erin om digitaal te oefenen en hun kennis van wiskunde bij te schaven. Dankzij de vele wiskunde-apps kunnen leerlingen mooie stappen voorwaarts zetten. Op de foto’s zien we onze leerlingen aan het werk in kleine groepjes tijdens hun uurtjes “Anders Bekeken”. “Anders Bekeken” geeft ons de mogelijkheid om de leerlingen gedurende een aantal uur per week op te splitsen in 2 groepen, nl. een groep die werkt aan verdere uitbreiding van de reeds geziene leerstof en een andere groep die remedieert op deze leerstof. Dankzij deze werkwijze kunnen leerlingen op hun eigen niveau participeren, wat duidelijk zijn vruchten afwerpt.

Meer foto's