Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
7/01/2016

Respect for you

Gepost door Bert Pillaert

Respect for you

De leerlingen hebben vandaag een sessie gevolgd rond respect en pesten. De gastsprekers van deze sessie hebben hun eigen workshops. Deze heten “Respect4you”, speeches en workshops met een educatieve inbreng. Er worden geen theorie eof statistieken voorgeschoteld, maar er wordt gewerkt via interactie tussen gastsprekers en leerlingen.

De gastsprekers hebben een duidelijke visie en brengen dit met veel enthousiasme over naar de leerlingen. De leerlingen en leerkrachten waren enorm onder de indruk van de waargebeurde verhalen rond het pesten, maar ook omtrent de gevaren en de duistere kantjes van sociale media. Het doel was dan ook om de leerlingen te laten inzien dat ze erover moeten praten als er dergelijke problemen opduiken. Wanneer de sessies waren afgelopen, hadden de leerlingen nog de vrije keuze om in en privégesprek te gaan met de gastsprekers indien ze vragen hadden of hun verhaal eens wouden vertellen al dan niet rond respect of pesten.