Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
16/11/2015

En minuut stilte voor alle slachtoffers van zinloos geweld

Gepost door Karin Reubrecht

En minuut stilte voor alle slachtoffers van zinloos geweld

Om 12 uur namen alle leerlingen van Campus Kompas Wetteren een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs en elders in de wereld.

De leerlingen van de lagere en secundaire afdelingen verzamelden in de turnzaal voor een ingetogen moment. Het was muisstil toen de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken het woord namen en onderstaande tekst brachten. Beste leerlingen Wat vrijdag is gebeurd, heeft ons diep geraakt. Mensen zaten op een terras, te genieten van een drankje. Mensen woonden een concert bij. Of ze liepen gewoon door de straat. En toen was er ineens dat blinde geweld, dat voor zoveel verdriet heeft gezorgd. Jammer genoeg is Parijs niet het eerste voorval. De voorbije maanden hoorden we te veel hoe mensen overal ter wereld het slachtoffer werden van zinloze terreur. In Syri en op nog veel andere plaatsen moeten mensen dagelijks met angst de straat op. Dit moet stoppen. De scholen van het Gemeenschapsonderwijs hebben sinds vorige maand een nieuwe slogan: samen leren samenleven. Dat is waar we willen voor gaan; voor een wereld waarin we elkaar begrijpen, steunen en een warm hart toedragen. Wie de mensen graag ziet, zaait geen angst. Wie de mensen graag ziet, zaait hoop en bloemen om samen van te genieten. Dan willen we nu een minuut stilte houden uit respect voor alle slachtoffers van de terreuraanslagen, zowel in Parijs als de rest van de wereld.