Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
6/09/2015

Kennismakingsdagen (“De Valk”)

Gepost door Toon Lapage

Kennismakingsdagen (“De Valk”)

De jaarlijkse kennismakingsdagen in jeugdherberg “De Valk” zitten erop. Hieronder kan u een kort verslag lezen van de twee fantastische dagen die de leerlingen achter de rug hebben.

Donderdagmorgen zijn de leerlingen vertrokken vanuit Campus Kompas Middenschool met hun fiets richting “De Valk”. De leerkrachten van de Middenschool hadden een verkeersluwe route uitgestippeld om deze tocht zo rustig mogelijk te laten verlopen. Na een klein uurtje kwam iedereen veilig aan in de jeugdherberg. Toen de valiezen uitgepakt waren en iedereen geïnstalleerd was in de kamers was het tijd om te starten met de grote “Campuskompasolympiade”. Dit is een wedstrijd die naar jaarlijkse gewoonte steeds doorgaat tijdens de kennismakingsdagen. De wedstrijd kent verschillende disciplines zoals basket, estafette, olifantenrace, petanque, … De leerlingen waren, één voor één, heel gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen! Donderdagnamiddag zijn de leerlingen tussen twee spelletjes door even op bezoek geweest in de paardenmelkerij “t’ Kattenheye”. Daar werd een rondleiding voorzien. Verder kregen de leerlingen de gelegenheid om de paarden van dichtbij te ontmoeten. Als kers op de taart mocht iedereen proeven van een lekker glaasje verse paardenmelk. ‘s Avonds was er een fuif voorzien. Het ideale moment om de dansmoves aan elkaar te tonen! Er werd heel wat afgedanst tijdens de fuif, wat er voor zorgde dat vrijdagmorgen de oogjes van de meeste leerlingen nog klein waren. Toch hield dit niemand tegen om met volle moed er terug tegenaan te gaan. De “Campuskompasolympiade” werd verder gezet. De strijd was zeer spannend tot op het einde. Na de “Campuskompasolympiade” was het tijd om terug huiswaarts te keren. Na alweer een veilige tocht met de fiets arriveerde iedereen heelhuids terug op school. De blijde gezichten aan het einde van de tweedaagse laten ons concluderen dat dit opnieuw een zéér geslaagde tweedaagse was! Leerlingen en leerkrachten zijn klaar voor een nieuw schooljaar!

Meer foto's