Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
30/09/2014

BVL op zoek naar sporen uit het verleden

Gepost door Bjorn Debusschere

BVL op zoek naar sporen uit het verleden

De leerlingen van BVL onderzoeken in hun eerste project van MaVo het ontstaan van steden. Zo leerden zij de verschillen zien tussen onze oude Europese historische steden en de moderne miljoenensteden in Amerika.

Het was dan ook tijd om die sporen uit het verleden te ontdekken in Gent. Eenmaal in het historische centrum bezochten we het Gravensteen. Daar was een tentoonstelling over foltertuigen. Verder zagen de leerlingen hoe het leven vroeger was in een kasteel. Na het Gravensteen maakten we een rondvaart in het centrum en kregen we een bondige uitleg van verschillende gebouwen en kentekens op de gevels. Na de middag beklommen we het Belfort en zagen de verschillende klokken hangen, die op dat moment aan het luiden waren. De leerlingen hadden een mooi zicht op de hele stad. In ieder geval vonden de leerlingen het een geslaagde uitstap en die was blijkbaar voor herhaling vatbaar.

Meer foto's