Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren Middenschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Middenschool
Tel.: 09/365.60.25
Fax: 09/365.60.31
middenschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
24/02/2014

Bezoek aan een chocoladefabriek

Gepost door Bjorn Debusschere

Bezoek aan een chocoladefabriek

De leerlingen uit 2A bezochten vandaag een chocoladefabriek. Voor de vakken aardrijkskunde en economie leerlingen de leerlingen het industrieterrein verkennen alsook de werking van de fabriek. Zo zagen de leerlingen onder meer hoe de chocolade wordt aangevoerd, hoe deze wordt opgeslagen en hoe de chocolade wordt verwerkt.

Tijdens enkele productielijnen konden de leerlingen met eigen ogen zien hoe chocoladen truffels, koetjesrepen en paaseieren worden gemaakt. De opslag van de aroma’s voor de vullingen en de smaken werd ook aan de leerlingen getoond. Verder konden de leerlingen het machinaal verpakken en inpakken van de afgewerkte producten aanschouwen. Tot slot besloten de leerlingen dat er vooral machinaal wordt gewerkt, maar dat ondanks alle dure machines, de mens toch nog noodzakelijk blijkt te zijn voor controle en onderhoud van verschillende machines.

Meer foto's