Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Basisschool
Tel.: 09/365.60.30
Fax: 09/365.60.31
basisschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
25/09/2013

Reisverslag GWP Ieper

Gepost door Juf Melina en meester Rien

Reisverslag GWP Ieper

Onder een stralende zon reed de bus de oprit van het Ravenhof op. Onze verblijfplaats tijdens de geschiedenisklassen. Meester Bill, een oude bekende, stond ons met de voltallige kookploeg op te wachten. We richtten onze kamers in en trokken het bos in. Daar wachtte ons een namiddag vol sport en spel.

Na een lekkere maaltijd en een gezellige avond vol groepsspelletjes, kropen we moe maar voldaan ons bed in. Ook de komende dagen waren goed gevuld. We trokken naar Ieper centrum waar we het Flanders Fields museum en het Arthur Merghelynck museum bezochten. We marcheerden zoals echte soldaten op de legerbasis te Kemmel. Op de boerderij bakten we onze eigen ovenkoek en maakten we heerlijk roomijs. Ook hielpen we de boer wat groenten plukken en leerden we enkele kneepjes van het vak. Heel stil werden we tijdens het bekijken en vooral het beluisteren van de 'Last Post' onder de Menenpoort te Ieper. Ook op het kerkhof te Poperinge, waren we erg onder de indruk. Om nog maar te zwijgen van ons bezoek aan de dodencel en de executieplaats. Natuurlijk was er ook voldoende tijd voor ontspanning en zelfs een kleine portie romantiek tijdens de fuif op donderdagavond. Een ideale afsluiter van een zeer geslaagde week!

Meer foto's