Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Basisschool
Tel.: 09/365.60.30
Fax: 09/365.60.31
basisschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
5/09/2013

De school in de krant

Gepost door S. Geenens - directeur

De school in de krant

Uit de internetkrant van Het Nieuwsblad:

Afgelopen maandag startten 288 leerlingen in de Basisschool Campus Kompas en Kleuterschool 't Klimopje. 'Dat is een stijging van exact dertig leerlingen', legt directeur Sven Geenens uit.

Afgelopen maandag startten 288 leerlingen in de Basisschool Campus Kompas en Kleuterschool 't Klimopje. 'Dat is een stijging van exact dertig leerlingen', legt directeur Sven Geenens uit. Hierdoor kreeg de hoofdschool een extra kleuterklas en ook in de wijkschool aan de Warande worden voor het tweede jaar op rij drie kleuterklassen georganiseerd. 'Uiteraard ben ik tevreden met deze leerlingenwinst, al hebben we daarnaast ook heel wat kinderen moeten weigeren, doordat de klassen van de lagere afdeling zo goed als vol zaten,' gaat de directeur verder. De school kiest echter bewust voor de geleidelijke groei. Vorig jaar werden voor het eerst sinds vele jaren opnieuw twee eerste leerjaren ingericht, dit jaar is daar een tweede tweede leerjaar bijgekomen. 'Op het secretariaat ligt nog een mooi stapeltje inschrijvingen van kleuters die later tijdens het schooljaar nog gaan instappen, waardoor we dit jaar zeker de kaap van de driehonderd leerlingen ronden,' zegt Geenens. Alle leerlingen werden maandag opgewacht door de juffen en meesters op de speelplaats. Voor de jongens en meisjes van het eerste leerjaar was er zelfs een speciale gast. Zij werden opgewacht door Beer, één van de figuren uit het leesboek waar ze in de voormiddag al mee aan de slag gingen. De leerlingen werden gefotografeerd met hun grote vriend en kregen de foto mee naar huis in hun agenda.