Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Basisschool
Tel.: 09/365.60.30
Fax: 09/365.60.31
basisschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
21/04/2013

Doe aan sport-beurs

Gepost door Juf Els en Phara Braeckman

Doe aan sport-beurs

Op donderdag 18 april nam het zesde leerjaar deel aan de 'Doe aan sport beurs' in Flanders Expo te Gent. Dit is een unieke sportoriŽnteringsbeurs voor leerlingen van het 6de leerjaar. De leerlingen konden er kennismaken met 60 traditionele en trendy sporttakken.

Ze kozen zelf de sporten die ze eens wilden uitproberen. Aan elke stand werd er gedurende een 10 ŗ 15-tal minuten geoefend onder begeleiding van gekwalificeerde lesgevers. De leerlingen probeerden o.a. de volgende sporten uit: schermen, duiken, badminton, judo, fitbal, boogschieten, karabijnschieten, skeeleren, trampoline, zwemmen, death-ride, paardrijden, kratstapelen, rolstoelparcours, zeilwagenrijden en nog veel meer. Na een toffe dag kregen ze nog enkele gadgets mee naar huis.

Phara Braeckman waagde zich zelfs aan een duik en schreef hier een tekstje over...

Hallo, ik ben Phara. Ik zit in het zesde leerjaar van Campus Kompas. Op donderdag 18 april zijn we met onze klas naar de Doe aan Sportbeurs in Flanders Expo te Gent geweest. Het was een zeer leuke ervaring, maar het hoogtepunt van de dag was toch wel het duiken, dat ik samen met mijn vriendin Alessandra heb beoefend. We moesten ons duikpak boven ons zwempak aandoen. Via een ladder klommen we naar het platform dat aan een metalen kuip was bevestigd. Daar deden we onze zwemvliezen aan, we kregen een duikvest met zuurstoffles en we zetten een duikbril op. Eens in het ietwat koude water hield de opleider ons vast bij schouders. We bleven even drijven en doken dan naar beneden. In de metalen kuip zaten er raampjes. Toen ik door het raam keek zag ik juf Els en twee vrienden. Het was echt zeer leuk, ik hoop dat ik dit ooit nog eens mag doen.

Meer foto's