Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Basisschool
Tel.: 09/365.60.30
Fax: 09/365.60.31
basisschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
7/11/2012

Een zonnig dagje Gent

Gepost door Juf Melina

Een zonnig dagje Gent

We kozen er waarschijnlijk de mooiste herfstdag uit om op stap te gaan! Samen met juf Diane stapten we de schoolbus op richting Gent. Deze dropte ons in hartje centrum en daar begonnen we aan een lange stadswandeling.

Meester Rien stippelde op voorhand een route uit en liet ons genieten van een aantal bijzondere bezienswaardigheden. We bezochten onder andere de Sint-Baafskathedraal en pikten in het shoppingcenter een tentoonstelling over lego-kunst mee. We genoten eigenlijk vooral van het mooie weer en de gezonde buitenlucht. Omstreeks 11.00 u werden we verwacht in ‘het huis van Alijn’. Daar wandelden we door de verschillende kamers uit een huis van de jaren 50-60. We ontdekten er de babykamer, de modekamer, de speelgoedkamer enz... Na een rondleiding van ongeveer anderhalf uur stapten we richting de ‘school van toen’. Daar aten we onze boterhammen op en werden dan verwacht in de ‘klas van toen’. De juf stond ons reeds op te wachten en met de armen gevouwen en de vinger op de mond mochten we gaan zitten. Lange tongen, ezelsoren, klompen, de lei, de griffel...We leerden het allemaal. Moe, maar voldaan stapten we terug op de bus en keerden terug naar onze eigen tijd en naar onze eigen school.

Meer foto's