Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Basisschool
Tel.: 09/365.60.30
Fax: 09/365.60.31
basisschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
19/10/2016

Ieder kind is een kunstenaar.

Gepost door Juf Valerie L3A

Ieder kind is een kunstenaar.

Kunst kan je betoveren, verrassen en verbazen. Dat ontdekten de kinderen van het derde leerjaar toen ze donderdag 13 oktober een bezoek brachten aan het S.M.A.K. en het M.S.K.

In de voormiddag kregen ze een interactieve rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling rond de favoriete kunstwerken van de erfgoedbewakers van het S.M.A.K. Ze maakten er kennis met een heleboel nationale en internationale kunstenaars. Tijdens de rondleiding mochten de leerlingen ook zelf aan de slag. Een kunstwerk goed observeren en dan uitbeelden of natekenen. In de namiddag gingen we neuzen tussen de reuzen in het Museum voor Schone Kunsten. De verschillende zalen met hun immense kunstwerken lieten onze monden af en toe openvallen. In de taallessen werkten we reeds enkele weken rond het thema 'Kunst'. Deze uitstap was een leuk opstapje om als echte kunstkenners naar huis te keren.

Meer foto's