Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren Basisschool Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Basisschool
Tel.: 09/365.60.30
Fax: 09/365.60.31
basisschool@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
9/05/2014

Op bezoek bij de boer!

Gepost door Juf Kim

Op bezoek bij de boer!

Op naar de boerderij in Kalken. De busrit was al een hele belevenis op zich maar toen we op de boerderij kwamen, kon het echte werk starten. We werden vriendelijk onthaald door boerin Isabel, boer Johan en de hond (Katinka) was er ook bij.

Na een korte voorstelling ging de boer zijn koeien melken en wij mochten mee. De machines waar de koeien mee gemolken worden zijn net stofzuigers, wij mochten met onze hand ook eens voelen hoe die machine de melk uit de uier haalt. Sommige kindjes probeerden zelf de koe te melken, wat af en toe lukte.Daarna brachten we een bezoek aan de kalfjes. De grote kalveren krijgen melk in een emmer maar er was ook een kalfje van maar twee dagen oud. Die moest melk krijgen in een papfles zoals de baby’s. We mochten dan even door het hek kruipen om het kalfje te aaien. Nadien hebben we nog een kijkje genomen bij de tractors en de koeltank. Boerin Isabel haalde wat verse melk uit de tank. We mochten proeven van een zelfgemaakte vanillepudding. Als afsluiter speelden we in de grote ‘strobaalspeeltuin’. Dat was super: overal op en over klimmen, onderdoor lopen, achter kruipen! Het was een hele leuke dag.

Meer foto's