Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Onze troeven

EEN FAMILIALE, INTENSIEVE SCHOOL: SAMEN STERK

Op het Koninklijk Atheneum staan leerlingen en leerkrachten dicht bij elkaar. Altijd staan ze klaar om de leerlingen te helpen. Dankzij die goede band krijgt uw kind de kans om zijn of haar talenten maximaal te ontplooien, net omdat het ook voor óns uniek is. Uiteraard staan leerresultaten voorop, maar het welbevinden van onze leerlingen ligt ons daarbij na aan het hart.

Directie, TAC, secretariaat, leerkrachten, keuken- en onderhoudspersoneel? Iedereen kent elkaar en niemand is een nummer. In een familiale sfeer streven we samen naar een maximale leerwinst voor uw zoon of dochter!


EEN ACTIEVE SCHOOL: SAMEN GAAN WE ERVOOR

Een gezonde geest in een gezond lichaam: we trachten ervoor te zorgen dat dit op onze school geen loze belofte blijft. Onze leerkrachten Lichamelijke Opvoeding laten in hun lessen de leerlingen kennismaken met een zo breed mogelijke waaier aan sporten. Op onze sportdagen krijgen zij de kans op niet-alledaagse ervaringen zoals wielrennen op een heuse wielerpiste, kitesurfen of het Friese fierljeppen. Onze derdejaars krijgen in april in Dinant de kans om deel te nemen aan een avonturenweek. Uiteraard zijn onze leerlingen trots om onze school te vertegenwoordigen op interscolaire sportwedstrijden. Samen gaan we ervoor: niet enkel in het klaslokaal, maar ook op het sportterrein!


EEN CREATIEVE SCHOOL: SAMEN WERKEN

Onze leerlingen worden voortdurend uitgedaagd het beste in zichzelf naar boven te halen. Zelfstandig en kritisch leren nadenken en alleen of in groep opdrachten leren plannen en uitvoeren, spelen daarbij een belangrijke rol. In de verschillende vakken wordt op uiteenlopende manieren beroep gedaan op de creativiteit van uw zoon of dochter, onder meer door spreekoefeningen, werkstukken in de lessen Plastische Opvoeding, kooklessen, kunstprojecten en tal van andere opdrachten en activiteiten. We zijn er als school dan ook enorm trots op dat onze leerlingen Elektrische Installaties al verschillende malen in de prijzen zijn gevallen op de internationale wedstrijd 'Science on Stage'!


EEN ACTUELE SCHOOL: SAMEN UITDAGINGEN AANGAAN

Het leven in een wereld die snel verandert en steeds meer vaardigheden eist, stelt ons voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Door voortdurende bijscholingen blijven onze leerkrachten op de hoogte van de nieuwste didactische principes en technologische mogelijkheden binnen hun vakgebied. Op die manier kunnen we uw kind wapenen met de nodige kennis en vaardigheden die het later zal nodig hebben. Op het Atheneum zien we in elke uitdaging mogelijkheden en leren we uw kind problemen aanpakken en uitdagingen aangaan!


EEN GEZONDE, GROENE SCHOOL: SAMEN ZORGEN VOOR GEZONDHEID

Ons schoolterrein ademt rust en kalmte uit. Schoolgebouwen die ergens midden in de stad zitten geprangd of op een speelplaats waar het groen met een vergrootglas te zoeken is, daar passen wij voor. Uw zoon of dochter krijgt bij ons de kans om school te lopen in een groene omgeving. Onze campus strekt zich immers uit over een oppervlakte van meer dan zeven hectare! Met een bushalte om de hoek, het treinstation op vijf minuten wandelen en het centrum van Wetteren op wandelafstand, is onze school tegelijkertijd erg centraal gelegen en daardoor vlot en veilig bereikbaar met alle vervoersmiddelen.

Top