Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
6/12/2013

7 IE gaat internationaal

Gepost door Luc D'hooge

7 IE gaat internationaal

Wetenschap en interesse in techniek stimuleren bij studerende jongeren is het motief van de internationale organisatie Science-On-Stage. De Duitse afdeling richt daarom elk jaar een internationale wedstrijd uit onder de vlag ‘Schüler macht MINT” (Mathematics – Informatics – Technic).

Teams uit verschillende europese landen werken een project uit rond een opgelegd thema en gaan dit project voorstellen aan de jury. Dit jaar is het thema het meten van toleranties van onderdelen met hoge precisie in een geautomatiseerd proces. Op 6 december hebben de leerlingen van 7IE onder begeleiding van 2 leerkrachten (Luc D’hooge en Peter Goedertier) hun projectidee via een presentatie in het engels voorgesteld aan een jury in het Duitse Emmerich-am-Rhein in de gebouwen van PROBAT. De komende maanden wordt dit project technisch volledig uitgewerkt en op het einde van het schooljaar gaat het ganse team met het project terug naar Duitsland voor een eindbeoordeling.