Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
22/03/2013

Leerlingen BSO doorbreken stereotypen

Gepost door B. Van den Kerkhove

Leerlingen BSO doorbreken stereotypen

Op Woensdag 20 maart maakten de leerlingen op ludieke wijze kennis met het thema. Ze moesten daarvoor zelf aan de slag, ondermeer door toneel te spelen.

Donderdag 21 maart was er een uitwisseling tussen elektrische installaties en verzorging. De meisjes maakten elektrische schakelingen onder de deskundige leiding van de jongens. Anderzijds leerden de jongens pannenkoeken bakken en kregen ze een sessie over seksualiteit. Vrijdag 22 maart volgde er een stadsspel in Brugge. Een interview afnemen over het onderwerp stereotypen of opmerkelijke stereotypen in beeld brengen waren enkele van de opdrachten. De meisjes mochten bewijzen dat ze wel degelijk een kaart kunnen lezen en de jongens dat ze best wel romantisch kunnen zijn! We brachten ook een bezoek aan Sound Factory, waar iedereen zijn of haar creativiteit de vrije loop liet. Op de trein waren we getuige van enkele eigenaardige transformaties, stereotypen doorbreken?

Meer foto's