Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
22/03/2013

Uitwisseling (dag 13)

Gepost door P. De Muynck - B. Henriet - C. Claeys - R. De Bont - L. Dullaert

Uitwisseling (dag 13)

Was er een betere dag denkbaar om San Sebastian, parel aan de Baskische kust te bezoeken dan deze zonovergoten lentedag. Het bezoek startte aan de moderne sculpturen van Eduardo Chillida. Daarna werden we naar het stadscentrum gebracht, en begonnen de leerlingen aan een thematische zoekopdracht.

Daarna hadden ze nog ruim de tijd om te flaneren door de riante badstad in Belle Epoquestijl. Sommigen verkenden het oude stadsgedeelte met het pittoreske haventje en de talloze gezellige bars met de meest exquise pintxos van Baskenland. Sommige leerlingen waagden een klim heuvelopwaarts om in de schaduw van het Heilig Hart een Baskisch dansje uit de benen te schudden. De leerkrachten voerden dan weer een geanimeerde discussie over de esthetische waarde van het congresgebouw van Rafael Moneo. Op de bus huiswaarts was het aangenaam stil, de gezonde zeelucht had zijn werk gedaan. Bij aankomst begonnen de leerlingen weer te kwetteren als parkieten, daar plannen werden gesmeed om deze avond allemaal samen te koken in de Txoko.

Meer foto's