Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
21/03/2013

Uitwisseling (dag 12)

Gepost door P. De Muynck - B. Henriet - C. Claeys - R. De Bont - L. Dullaert

Uitwisseling (dag 12)

Opnieuw een zonovergoten dag in Baskenland. Vandaag gaven onze leerlingen Engelse les op onze partnerschool. Daarna kregen ze uitleg over een aantal Baskische tradities, en de bijzonderheden van de Baskische taal. Vanaf 10 uur begon een wandeling door de haven, en gingen we 50 meter naar boven op de brug van Biskaje.

Enkele leerlingen en ook een begeleidende leerkracht konden het schitterende uitzicht maar matig appreciŽren, daar ze met knikkende knieŽn de 160 meter lange brug overschuifelden, hun best doend om vooral niet naar beneden te kijkenÖ Na een wandeling langs de kust en een bezoek aan een oud vissershaventje, gingen de leerlingen terug naar hun gastgezinnen. In de namiddag passeerde de Korrika door Bilbao. Dit is een estafetteloop van elf dagen door het hele Baskenland, die elke twee jaar wordt gehouden ter promotie van het Baskische taalonderwijs. Ook de leerlingen van Campus Kompas liepen een eindje mee.

Meer foto's