Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
20/03/2013

Uitwisseling (dag 11)

Gepost door P. De Muynck - B. Henriet - C. Claeys - R. De Bont - L. Dullaert

Uitwisseling (dag 11)

Deze ochtend gingen we onder een stralende lentezon met de bus naar Gernika, op bezoek in het historische Baskische parlement met de eeuwenoude eik, die in 2004 op een verdiend pensioen mocht, en vervangen werd door een jonger exemplaar.

Na de finesses van de Baskische geschiedenis te hebben doorgrond, de studie van enkele bloeiende mimosa’s te hebben voltooid, en beeldhouwwerken van Baskische kunstenaars te hebben aanschouwd, bezochten we Mundaka. In dit pittoreske vissersdorpje, aan de golf van Biskaje, het surfparadijs bij uitstek voor liefhebbers van linksdraaiende golven, genoten we van een welverdiende lunch met zicht op het natuurreservaat van Urdaibai. Na een uitdagende klim naar de bus, zetten we onze weg verder naar Bermeo. Daar werden we rondgeleid door Josu, uit een oud geslacht van walvisvaarders geboren en getogen, aan de door wind geteisterde Atlantische rotskust.

Meer foto's