Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
7/03/2013

Leerlingen MS bezoeken KA

Gepost door Peter Goedertier

Leerlingen MS bezoeken KA

Op donderdag 7 maart was er een infomoment voorzien voor de leerlingen van het 2de jaar. Enkele vakleerkrachten uit het atheneum brachten een klasbezoek aan de middenschool om kennis te maken met de leerlingen van het tweede jaar, te peilen naar hun belangstelling en te praten over de verschillende studierichtingen in het derde jaar.

De leerlingen van BVL kregen een rondleiding doorheen de lokalen van Elektrische Installaties. De rondleiding startte met een bezoekje aan de klas van Mr. D’Haeseleer, waarbij de leerlingen uitleg kregen over de beginselen van het vak Elektriciteit. Hierna demonstreerde de leerkracht ook de bestaande schakelingen die de leerlingen van 3EI moeten realiseren tijdens het schooljaar. Na dit bezoek aan 3EI ging onze rondleiding verder naar de klas van 4EI. Daar kregen we deskundige uitleg van Mr. Van den Kerkhove over hoe het traject in de Elektrische Installaties verder verloopt, meer bepaald in de richting Huisinstallatie inbouw. Hier vernamen de leerlingen hoe er verder praktisch gewerkt wordt in de didactische boxen aan de oefeningen. Ook dit infomoment werd duidelijk geapprecieerd door de leerlingen. Op naar de volgende klas in EI en meer bepaald bij onze anciens van 7IE, die op dit eigenste moment druk bezig zijn onder leiding van Mr. D’hooge met de afwerking van het project “science on stage”. Dit is een internationale wedstrijd in Duitsland, waar wij als enige school in België aan deelnemen. Hierbij legde Mr. D’hooge uit hoe men verder werkt op industrieel vlak in de derde graad. Uiteindelijk strandden we in de laatste klas: 6EI, hier had Mr. Goedertier zijn leerlingen gesensibiliseerd om een woordje uitleg te geven over hun GIP, dit is het eindwerk dat ze moeten realiseren gedurende het schooljaar en waarvoor ze op het einde van het jaar ook een mondelinge proef moeten afleggen. Hier zien we hoe Mathieu zijn project (automatische ophaalbrug) aan de man brengt.

Meer foto's