Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
23/01/2013

De leerlingen elektriciteit gaan internationaal

Gepost door Yvan Vonck

De leerlingen elektriciteit gaan internationaal

Onze leerlingen uit het 7de jaar zijn net als vorig jaar geselecteerd voor het prestigieuze project Science on Stage in Duitsland. Dit is in de eerste plaats de verdienste van onze leerlingen en het lerarenteam elektriciteit. Vooral leerkracht Luc D'hooge is de grote bezieler van dit project en verwacht maximale inzet van onze leerlingen, met resultaat!

Net zoals vorig schooljaar werken de leerlingen van het 7de jaar industriŽle elektriciteit aan een project waarin ze zich kunnen meten met andere Europese projecten. Belangrijk is dat we via dit project ook banden kunnen smeden met de internationale firma's. Voor de leerlingen is het alvast een unieke ervaring. Vorig schooljaar werd er nog een machine ontworpen die in de toekomst kan worden gebruikt om zonnepanelen te reinigen, alsook de machine op de foto hiernaast. Het bedrijf Lenord&Bauer wil die laatste creatie van onze leerlingen alvast inzetten op beurzen voor de promotie van enkele van hun producten. Enigszins trots op wat we met onze afdeling realiseren zetten we dan ook graag de reactie van Hans De Craemer, Marketing en Communication Manager voor Multiprox op onze website: "De installatie ziet er inderdaad niet slecht uit. Ik durf zelfs te betwijfelen dat er in BelgiŽ nog veel technische middelbare scholen zijn, waarvan de leerkracht dit heeft kunnen realiseren/te pakken krijgen bij een Duitse producent..." Ook dit jaar hopen we dezelfde doelen te bereiken. De leerlingen zijn alvast zeer enthousiast!