Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
20/12/2012

Inloopdag leerlingen uit MS

Gepost door Yvan Vonck

Inloopdag leerlingen uit MS

Vandaag konden de leerlingen van onze middenschool kennismaken met de verschillende studierichtingen die we vanaf het derde jaar aanbieden. Daarvoor werden verschillende (ludieke) proeflessen gegeven die aansluiten op de verschillende studierichtingen.

De leerlingen uit de A-stroom konden zo kennismaken met lessen gedragswetenschappen (de ontwikkeling van het kind), wetenschappen (glasblazen), economie en handel (economiequiz) en wiskunde (geogebra). De leerlingen uit de B-stroom werden in 2 groepen verdeeld: harde sector en zachte sector. De leerlingen uit de harde sector kregen een proefles elektriciteit op de computer, terwijl de leerlingen uit de zachte sector een kerstrozen leerden maken en een kijkje gingen nemen bij de leerlingen uit de derde graad die een dessertenbuffet voorbereidden. Daarnaast kregen beide groepen ook nog een voorsmaakje van wat het vak PAV precies inhoudt. Voor de leerlingen uit de middenschool is dit slechts een eerste kennismaking met de tweede graad. Zo zullen er later dit schooljaar nog meer initiatieven worden uitgewerkt om hen zo goed mogelijk te informeren over het maken van een optimale studiekeuze.

Meer foto's