Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
24/11/2019

Dag van de Wetenschap

Gepost door karin Davids

Dag van de Wetenschap

Op zondag 24 november was het de jaarlijkse “Dag van de wetenschap”. De leerlingen van 4WET en enkele enthousiastelingen van de module STEM zakten samen met mevr. Davids af naar Gent om zich te laten verwonderen.

De eerste stop was de vakgroep Chemie van de faculteit Wetenschappen. In het laboratorium konden we terecht voor tal van demonstraties en experimenten. Zo maakten we onder andere ijs met vloeibare stikstof, maakten we kennis met de wereld van de nanotechnologie, leerden we hoe we geuren voor parfums kunnen maken en maakten we kennis met tal van andere dagdagelijkse toepassingen van chemie. Ook keken we met grote ogen naar de resultaten van baanbrekend onderzoek. Vervolgens hebben we ons verdiept in de wereld van onze hersenen. De onderzoeksgroep van het UZ Gent toonde hoe we hersenactiviteit kunnen beïnvloeden en meten, zowel bij de mens als in experimentele modellen. Het was een boeiende en leerrijke dag!

Meer foto's