Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
22/02/2019

Kennismaking met het Hoger Onderwijs in Gent

Gepost door Lieve Van Leuven

Kennismaking met het Hoger Onderwijs in Gent

Een weldoordachte studiekeuze maken vraagt wat tijd en moeite. Daarom is het belangrijk om in het vijfde jaar alvast te starten met de zoektocht naar een studierichting in het hoger onderwijs die aansluit bij je talenten en je interesses.

Via een taak Onderwijsloopbaan zijn de vijfdejaars aan de slag gegaan met de website Columbus. Na het invullen van een vragenlijst konden ze zelf inplannen wat ze dit schooljaar al kunnen doen om een goede keuze te maken: informatie opzoeken, bespreken met ouders/leerkrachten/studenten/werknemers, een infodag bijwonen Via een andere vragenlijst konden ze ook selecteren waar hun interesses precies liggen op vlak van activiteiten, studierichtingen en beroepen. Op vrijdag 22 februari 2019 hebben we de leerlingen van 5 ASO en TSO verder laten kennismaken met het hoger onderwijs in Gent. Eerst was er een workshop gepland over de structuur van het hoger onderwijs, gevolgd door groepsgesprekken met studenten/rolmodellen van de universiteit en verschillende hogescholen.

Meer foto's