Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
16/10/2018

Een dag in het Museum voor Natuurwetenschappen

Gepost door Rinne De Bont

Een dag in het Museum voor Natuurwetenschappen

Onze wetenschapsleerlingen hebben voor het vak biologie een dag doorgebracht in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Voor de tweede graad kaderde de uitstap binnen de leerstof van dit schooljaar: het menselijk lichaam. Tijdens de voormiddag gingen we zelf op pad in de galerij van de mens. Hier kwamen zaken aan bod die we dit schooljaar al in de klas besproken hebben zoals spijsvertering en de voedingsstoffen. Ook konden we op interactieve manier kennismaken met de leerstof waar we ons dit jaar in gaan verdiepen: de spieren en het skelet, de werking van hormonen en hoe ons lichaam verandert van baby tot volwassene. Ook konden we zien hoe ons zenuwstelsel is opgebouwd. In de namiddag volgde we een workshop over onze zintuigen. We maakten kennis met onze verschillende zintuigen en hoe deze ontwikkelen tijdens ons leven. We bespraken de effecten van drugs op onze hersenen en uiteindelijk gingen we via kleine experimenten na hoe onze zintuigen onze hersenen kunnen beetnemen. Wist jij dat onze hersenen de meester van de illusie zijn? Voor de derde graad kaderde deze uitstap binnen de lessen over evolutieleer. De voormiddag spendeerden we in de galerij van de mens waar we leerden over onze verschillende voorouders. In de namiddag namen we deel aan een atelier over de evolutie van de mens. Tijdens dit atelier geraakten we moeiteloos wijs uit alle verschillende hominiden door aan de slag te gaan met zelf opgegraven (afgietsels van) fossiele beenderen van onze voorouders. Ook de werktuigen kwamen aan bod. We leerden zelfs vuur maken op de prehistorische manier.

Meer foto's