Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
20/09/2018

Zilver voor Jill Bracke uit 6 VZ op het Belgisch kampioenschap atletiek voor cadetten en scholieren

Gepost door Brigitte Henriet

Zilver voor Jill Bracke uit 6 VZ op het Belgisch kampioenschap atletiek voor cadetten en scholieren

Op zaterdag 8 september stond Jill voor de laatste en moeilijkste uitdaging van haar seizoen: het Belgisch kampioenschap cadetten en scholieren!

De voorbereiding naar dit kampioenschap verliep niet vlekkeloos. In maart brak ze haar elleboog op training, waardoor ze het Belgisch kampioenschap indoor moest laten passeren. Wanneer ze na een 4tal weken, groen licht kreeg ging ze er weer voor. Na een 10 daagse stage in Valencia, liep het nog niet zoals Jill het wilde. Blijvende last van de quadriceps bleek na een echo een grote spierscheur te zijn… alweer een streep door haar zwaar trainingsschema. Begin van de grote vakantie kreeg ze opnieuw groen licht, 5 trainingen per week en geen vakantie maar doorzettingsvermogen in overvloed. De voorbereidingswedstrijden verliepen moeizaam, meer dan 1 seconden boven haar record, hierdoor kwam er veel twijfel, zowel mentaal en fysiek lukte het niet. Een bloedonderzoek bij de sportarts gaf zware bloedarmoede aan, weer een logische uitleg voor de tegenvallenden tijden. Met nog 2 weken voor het Belgisch en de juiste medicatie werkte Jill nog aan haar techniek en snelheid met als doel een plaats in de finale op het Bk. Na een stevig ontbijt vertrokken ze eindelijk richting Kessel-Lo. Na een vlotte opwarming sloeg de twijfel terug toe, vol zenuwen stond Jill aan de sprint van de 100m horden reeks 3 baan 5. Ondanks haar stressaanval snelde Jill naar een reeksoverwinning. De finale was een feit met een tijd van 14”51 en de 2de tijd voor de finale, gek genoeg, geen stress meer. Super geconcentreerd aan de start, en na het startschot nog maar 1 doel het podium. Met een seizoens beste tijd van 14”26 en een 2de plek kon Jill een bewogen seizoen mooi afronden. Proficiat Jill!