Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
18/01/2018

'Malloreddos' maken in de module Italiaans

Gepost door Brigitte Henriet

'Malloreddos' maken in de module Italiaans

Een rasechte Italiaanse dame, de uit Sardinië afkomstige Luisa Pullara, leerde onze leerlingen een authentieke Sardijnse pastasoort maken: “malloreddos”.

De leerlingen uit de module Italiaans hebben hun eerste stappen in de taal van Dante gezet: ze kunnen zich al voorstellen, kennismaken, groeten ... Ze leerden het Italiaans kaartspel “La Scopa” spelen, pinkten een traantje weg bij het bekijken van de film “La vita è bella”, ze leerden de Italiaanse gebarentaal en maakten kennis met de “schaduwkant van een zonovergoten land” (de maffia) in een aflevering van de televisieserie “Corleone”. Uiteraard wilden ze ook pasta fresca leren maken als een echte Italiaan! En dat deden ze op donderdag 18 januari. Luisa Pullara leerde hen een authentieke Sardijnse pastasoort maken: “malloreddos”, wat in het Sardijns dialect zoveel betekent als “kleine kalveren”! De pasta is ovaal en ongeveer 2 cm lang; aan de buitenkant heeft de pasta inkepingen en aan de binnenkant een vouw om de saus beter vast te houden. Sommige leerlingen ontpopten zich tot echte Carluccio’s!

Meer foto's