Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
30/03/2017

Themadag "diep in de zee"

Gepost door Jentl Noppe (7 KZ)

Themadag

Op donderdag 30/03/2017 ging 7KZ naar aanleiding van de GIP opdracht richting de kleuterschool van Campus Kompas om de kinderen van de eerste kleuterklas helemaal onder te dompelen in de onderwaterwereld.

Onze dag begon met een inleidend verhaal, dat we zelf hadden geschreven en getekend. Dit verhaal ging over de zeediertjes die verschillende opdrachtjes moeten doen voordat ze de schatkist vinden. Daarna was het tijd om zelf met de kindjes aan de slag te gaan en de schatkist te gaan zoeken. De kinderen moesten dezelfde activiteiten doen als in het verhaal. We speelden ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’. We knutselden een visje met een cd en we maakten muziek met flesjes op muziek. Wanneer ze die activiteiten goed volbracht hadden waren ze een stapje dichter bij de schatkist. Het thema leefde onder de kinderen en ze begonnen onder elkaar, en tegen ons, al te speculeren over wat er in de schatkist zou zitten. Dolfijnen, geld, goud,… Aan fantasie was er in ieder geval geen gebrek. In de namiddag mochten wij de turnles over nemen en deden we dus daar onze slotactiviteit. Samen met de kleuters maakten we golven met de parachute en ze mochten ook zwemmen onder de parachute. Verbaasde blikken waren te zien op de gezichtjes van de kleuters toen ze de schatkist zagen staan en de kinderen zo dicht mogelijk erbij wilden gaan zitten. Na hen nog even te plagen en hen slechts enkele seconden te laten kijken in de kist ging de schatkist open. De vissendiploma’s en zeedierbellenblazen kwamen tevoorschijn en de ogen van de kleuters straalden. Iedere kleuter kreeg zijn eigen vissendiploma en bellenblaas. De stralende gezichtjes van de kleuters waren voor ons een teken dat onze opdracht geslaagd was en zo gingen we ook zelf met een lach op ons gezicht naar huis. Langs deze weg willen wij ook graag nog eens de basisschool, juf Stefanie en meester Frederick bedanken om ons de mogelijkheid te geven onze opdracht bij hen uit te voeren en ons te steunen doorheen heel het proces. Bedankt!

Meer foto's