Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
10/03/2017

Wat na het secundair?!

Gepost door Tule Fonck - Anke De Moor

Wat na het secundair?!

Vrijdag 10 maart gingen de leerlingen van 5 ASO en 5 TSO naar de Blandijn in Gent. Hier werden ze ontvangen door medewerkers van UGent, en enkele studenten hoger onderwijs.Na een workshop ‘Wat na het secundair?’, waarin ze uitleg kregen over het hoger onderwijs en hoe dit in elkaar zat, volgden er gesprekken met rolmodellen.

Deze rolmodellen zijn studenten hoger onderwijs met elk hun eigen studierichting en verhaal. In kleine groepjes werden spelletjes gespeeld, waarbij de leerlingen aan de hand van foto’s uitleg kregen over studeren en over het leven als student. Daarna stelden de rolmodellen zich voor en zeiden ze ook welke studie ze momenteel deden. De leerlingen konden dan met specifieke vragen bij de rolmodellen terecht. Vragen over een studie die hen interesseerde, maar ook vragen zoals ‘hoe combineer ik studie met mijn hobbies?’ Voor de leerlingen een leerrijke ervaring, voor ons leuk om hen zo geďnteresseerd en geamuseerd te zien!

Meer foto's