Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
27/05/2016

Module Italiaans: Irene en Matteo

Gepost door Brigitte Henriet

Module Italiaans: Irene en Matteo

Het einde van het schooljaar is alweer in zicht, en dus ook dat van de Module Italiaans die we niet zonder reden de zwierige naam “Ciao ragazzi” meegaven. “Ragazzi” betekent “jongeren”, en dus gaven we op het einde van deze module het woord aan een authentieke vertegenwoordigster van de Italiaanse jeugd: Irene Patti, Erasmusstudente aan de UGent.

Ze is afkomstig van Trapani in Sicilië en kwam op vrijdag 20 mei met de leerlingen van onze module praten over “haar Italië”: hoe de Italiaanse jeugd leeft, studeert, uitgaat, hun verwachtingen en teleurstellingen in het Italië in crisis, het Erasmusprogramma, haar geboortestreek Sicilië, de stad Bologna waar ze aan de oudste Universiteit van Europa studeert enz. Als voertaal werd afwisselend het Italiaans en het Engels gebruikt, en mevr. Henriet constateerde met trots dat haar “ragazzi” al heel wat Italiaans begrijpen! Als beloning en gastronomische afsluiter ging ze dan ook maar al te graag in op hun verzoekje: “Wanneer gaan we eens op restaurant?” Op vrijdag 27 mei nam ze hen mee bij Matteo, de flamboyante chef van ristorante Etna in Destelbergen, die hen opwachtte met een authentiek en overvloedig Italiaans pizzabuffet op zijn zonovergoten terras!

Meer foto's