Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
13/11/2015

Module Italiaans: 'koken'

Gepost door Brigitte Henriet

Module Italiaans: 'koken'

De leerlingen van de module Italiaans hebben hun eerste stappen gezet: ze kunnen zich al voorstellen, kennismaken, groeten, een tafel reserveren en bestellen op restaurant… Ze luisterden naar Italiaanse supersterren zoals Eros Ramazzotti en Zucchero, ze leerden de Italiaanse gebarentaal, hoe ze een echte Italiaanse koffie moeten maken met “la moka”… Aan één van hun speciale verzoekjes willen we graag snel tegemoetkomen, en dat is: “Wanneer gaan we eens ‘Italiaans’ eten?”

Dat hebben ze op vrijdag 13/11/2015 tijdens de uren Italiaans en de middagpauze gedaan. Uiteraard niet op restaurant, maar ze kookten zelf onder deskundige leiding van een rasechte Italiaanse dame, de uit Sardinië afkomstige Luisa Pullara. Op het menu stond: 'pasta a base di pesce' en 'torta di mandorle'. Geen ‘verbelgiste’ Italiaanse keuken, maar ‘la vera cucina della mamma italiana’!

Meer foto's