Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
20/10/2015

Module 'EHBO'

Gepost door Nadine Moreels

Module 'EHBO'

Op vrijdag 2 oktober 2015 zijn we van start gegaan met de module EHBO in samenwerking met het Rode Kruis. Met een enthousiaste groep uit 5 en 6 ASO – TSO verkennen we de basis en de te volgen stappen bij een ‘Eerste Hulp verlening’. Maar daarbij blijft het niet!

Er worden praktische oefeningen aangeleerd, bv. de stabiele zijligging, Rautek, hulp bij verslikking, reanimatie, enz … De aankoop van reanimatiemateriaal door onze school zal er zeker toe bijdragen de lessen probleemloos te laten verlopen. De tweede les kon ik de leerlingen verblijden met het boek ‘Help! Eerste hulp voor iedereen! en een uitnodigende oefenmap, waarmee de leerlingen a.d.h.v. opdrachten en casussen de mogelijkheid krijgen om de opgedane kennis te toetsen. Uiteraard komen ook heel wat verhalen/ervaringen, klein of groot naar boven, waaruit we enkel kunnen leren. Maar er komen nog leerrijke vrijdagen aan. Dat zien jullie wel in het eindverslag! Hopelijk met voldoende moed en kennis zullen de leerlingen op vrijdag 8 januari 2016 een theoretisch en praktisch examen afleggen. Wie slaagt krijgt het brevet ‘Eerste Hulp’ van het Rode Kruis!

Meer foto's