Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren Atheneum Campus Kompas te Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum
Tel.: 09/365.60.60
Fax: 09/365.60.61
atheneum@campuskompas.be

Overzicht blog berichten
6/03/2015

Italiaanse toneelworkshop

Gepost door Brigitte Henriet

Italiaanse toneelworkshop

De leerlingen van de module Italiaans namen op 6 maart deel aan een toneelworkshop met een rasechte Italiaanse toneelacteur: Gaetano Battista. Vermits onze leerlingen nog prille beginners zijn in het aanleren van het Italiaans werd er hoofdzakelijk gefocust op uitspraak, intonatie, begrijpen, onthouden, mimiek en ... natuurlijk ook de gebarentaal, de befaamde 'gestualità italiana'!

Gaetano Battista woont in Avellino (ongeveer 60 km ten oosten van Napels), is professioneel toneelacteur, maar houdt zich ook bezig met talrijke educatieve projecten en cultureel management. In Italië ontving hij meerdere prijzen voor eigen toneelproducties. In de week tussen 2 en 6 maart toerde hij rond in het Gentse, in avondscholen, culturele centra en ook bij ons op Campus Kompas, om verschillende toneelvoorstellingen en workshops te geven. Een unieke kans voor onze leerlingen om met deze man hun eerste stappen te zetten in de Italiaanse expressie!

Meer foto's